Värdera valfritt företag för endast SEK 6.995 ex moms. Mer information hittar du genom att klicka här »

1. Hur mycket är mitt företag värt?

Ett företags värde varierar mellan olika företag och skiljer sig mellan olika branscher. Värdet ligger i betraktarens ögon och är ingen exakt vetenskap. Däremot så är risk och framtida resultat de aspekter som alltid beaktas vid uträkning av ett företags värde, oavsett om det är fastigheter eller oljeprospektering som utgör företagets verksamhetsbas.

Vid en generalisering, så kan man säga ett företag i snitt värderas till en multipel på nästkommande års resultat (rörelseresultat). T.ex. om ett företag normalt genererar 1 miljon i rörelseresultat, så “brukar” företaget värderas till ca fyra till sju gånger rörelseresultatet. Alltså skulle företaget i detta exempel vara värt mellan 5 och 7 miljoner.

Ett snabbväxande företag värderas givetvis till en högre multipel på rörelseresultatet och ett litet företag med små tillväxtmöjligheter möjligen lägre än 4 gånger.

Potential, framtid och risk går hand i hand, och ytterligare aspekter som självklart påverkar är företagets tillgångar och skulder. Läs mer under sälja företag/företagsvärdering eller på denna länk: värdera ditt företag (extern – öppnas i nytt fönster).

Läs mer om: bolagsvärdering (extern länk)

till toppen av sälja företag.se

Etiketter: ,

Sitemap
I samarbete med foretagsvardering.org |