Värdera valfritt företag för endast SEK 6.995 ex moms. Mer information hittar du genom att klicka här »

5. Vem är den bästa köparen till mitt företag

Ibland kanske inte den som betalar mest alltid är den bästa köparen till ditt företag. Det beror lite på vilken situation du har tänkt dig efter en företagsförsäljning. Det finns två basscenarion:

Sälja en del av företaget?
Om du skall sälja en del av företaget finns det ett flertal parametrar som skall stämma in såsom t.ex. personkemi och affärsplan. Om du säljer 30% av företaget i dag, då har du fortfarande 70% kvar att sälja om kanske fem år. Vilken partner kan då se till att skapa mest värde under den period som ni arbetar tillsammans? Denna fråga kanske är den allra viktigaste, så det gäller att inte vara dumsnål och endast se till parametern pris vid ett utvärderande av intressenter.

Sälja hela företaget?
Om du skall sälja hela ditt företag, du känner att du har gjort ditt, då är kanske priset den viktigaste parametern vid urvalet av vem som skall få köpa ditt företag. Många företagsägare är, med all rätt, stolta över sitt livsverk och vill att bolaget skall hamna i “rätt händer”, då är priset inte den viktigaste faktorn, utan oftast är pris i kombination med rykte, finansiell stabilitet och framtidsplaner de viktigaste parameterna om du skall sälja företag-et .

till toppen av sälja företag.se

Etiketter: , ,

Sitemap
I samarbete med foretagsvardering.org |